Salı, Haziran 09, 2009

Pisi Pisim


Malindi´ye geldigimde,eltim Eva,benim kedilere olan duskunlugumu bildigi icin iki tane guzeller guzeli getirdi bana.

Kedileri arkadasi Erena´dan aldigini,herhangi bir sorun olursa onunla diyaloga gecmemi soyledi.Butun cabalarima ragmen, alisamadik birbirimize.Ben surekli onlari sevmek ,oksamak oynamak ,istiyordum ama, ugraslarim hep bosa cikiyordu.Ikisi yetiyordu birbirilerine.

Bir hafta gecti durum yine ayni,hala bana ve eve alisamamislardi.Ben de bana verilen numarayi arayarak durumu izah ettim.Ayni gun geldi kedileri almak icin,Bayan Erena.

-Baska kedi istiyor musun ?dedi.Eger istiyorsan fish marketten alalim.
Buyuk bir sevincle kabul ettim.Fish marketin kedi satilan bir dukkan oldugunu dusunerek.
Derken yola koyulduk.
-Geldik dedi.

Ama ben hala kedi satilan, bir dukkan goremiyordum.Sag tarafim koskoca bir cop yigini ve etrafinda bes ya da alti tane kedi,sol tarafimda balikci dukkani ve onunde iki tane kedi.

-Haydi git al dedi.Gozlerini kapatarak.Gordugumde dayanamayip aliyorum,onun icin ne zaman bu yoldan gecsem ,gozlerimi kaciriyorum dediginde,ne demek istedigini anlamamistim.

Daha sonra arabadan indim ve karsiya gectim.Fish markete dogru ilerlerken, mini mini,gozleri mavis ve boncuk boncuk,govdesinin alt kismi tamamen beyaz,ust kismininda bazi bolgeleri gri ve siyahin hos uyumuna sahip olan tuylerle kapliydi.Zayifliktan olecek gibiydi.Lutfen beni al der gibi geliyordu,karsimdan.Hic zor olmamisti almam, kollarimdaydi artik.

Bayan Erena bizi evine goturdu.Bahceden iceri girip,eve dogru yaklastigimizda gozlerime inanamamistim. Onbes tane kedi sabirsizlikla bekliyordu, cunku yemek saatleri gelmisti. Hepsiyle ilgilendi birer birer.
-Iste bu yuzden gozlerimi kacirarak geciyorum o yoldan dedi.Gordugumde dayanamayip aliyorum.

Daha sonra minnosumu yikadi,doyurdu ve ilaclarini vererek bana teslim etti. Fazlasiyla hayvan severdi.

Evimize geldigimizde,benimkisi kosarak koltugun tepesine cikmis,uyumaya calisiyordu. Dombili Pasa koydum adini,belliydi ki sokaktan gelsede bir asillik vardi ruhunda. Hic yabancilik cekmedi,kaynasti hemen.Sansli oldugunu kendiside biliyordu.Bir evi, kendisini cok sevecek bir Medos´u, ve her zaman tabaginda yemegi olacakti.

Ve ben bir kedim bile yok demeyecektim artik.




fotograflar Medos

13 yorum:

Gokhan Kaynak dedi ki...

seviyorum bu pisiyi eseksipasi:)))

Banu ALBAYRAK dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
papatya dedi ki...

evet malesf oyle.. cok ama cok yaramaz oluyor kucuk kediler bendeki acayip yaramaz bir dakika durmuyor ama evdeki varliklari da mutlu ediyor insani bambaska bir tat...

lori dedi ki...

Avustralya'dan Kenya'ya merhaba..
benim de iki tane kedim var.oyy olurum ben onlaraaa. hayvansiz bi hayat bombos bence.. hayatin anlami ve melek diye bisey varsa, kesin hayvanlardir melekler..
biraz buyuyunce yaramazligi gider, karakteri oturur merak etmeyin. ama oyunculugunu hic birakmaz:) oh$$ minciklayasim geldi onuu , benim Kepceoglan'a benziyo yaff!

ebvatathemua dedi ki...

Dünya tatlısı bir kedicik bu,seninle mutlu mesut geçireceği uzun bir hayat dilerim.Sevgiler(kedi-kızım Lilith de selam yolluyor Dombili Paşa'ya,sevgiler...;)

papatya dedi ki...

Kenya'dan da Avusturya´ya kucak dolusu sevgiler...Pasami aldim ama surekli yaninda kalamiyorum su an icin o esimin yaninda Malindi;de iki gun oluyor ben Nairobi;ye geleli nasil ozledim anlatamam.Ben hasyayim onlarin.Ama bu cok yaramaz her yerimi delik desik etti.Umarim dediginiz gibi,sakinlesir buyudukce su an uc aylik cok seker bir sey...Sevgiyle kalin...

papatya dedi ki...

Ebvata´cim cok tesekkurler...Dombili Pasa´nin Lilith´e cok selami var,ilgisiz kalmadi yani haberin olsun:)))

Begonvilli Ev dedi ki...

Müthiş bir öykü. benim güzeller güzeli kızım Jane'de sokaktan geldi.Yaşamımıza kattığı güzellikleri anlatamam. Zorlukları yok mu? Var tabii ki ama dert değil. Tırmık izli kollar ve eller, tırmalanmış mobilyalar, her an temizlenmesi gereken çiş küveti, etrafa saçılmış mamalar, tatile çıkma zorluklar, hastalanınca başında beklememiz, iğnesini olurken çektiğimiz acı
vs. vs. onun sevgisi ile boy ölçüşemiyor. İyi ki hayatımızda var. Dombili Paşa'yı öpüyorum. Selamlar

papatya dedi ki...

Ne de guzel ifade etmissiniz ama insan sevince gozune gelmiyor bunlar...Zevkle katlaniyor herseye.Ben de jane yi cok opuyorum.Sevgiyle kalin.Ayrica guzel yorumlariniz cok tesekkur ederim.

Çocukla Kampa Gidilir (mi?) dedi ki...

Ne güzel bir kediye sahipsin...
sevesim ve onunla uyuyasım geldi..

papatya dedi ki...

Sagol canim...Eger yoksa hemen almani tavsiye edebilirim.Iyi geliyor...

Yazmak Keyiftir dedi ki...

Mediha Hanım!
İlk fotoğraftaki arkadaşı sıkıştırabilirmiyim. Bir de papilerinden öpmek istedim. Ne mutlu size ve ne mutlu ona ki sizin gibi bir ailenin çatısı altında
Hoşçakalın

papatya dedi ki...

Tabi sevebilirsiniz ama biraz hasar birakabilir cok yaramaz cunku. Zamanla baska resimlerinide paylasacagim...yorumunuz icin tesekkurler.Kenya´dan selamlar...