Cumartesi, Kasım 21, 2009

Kaliteli Urun Istiyoruuum


Sanssizligin bu kadari da olurmus meger.Bir insan ne alsa elinde kalir mi?Malindi´de kalir.Kalitenin yok denecek kadar az oldugu, urunleri kullanmak nasil olurmus bana sorun.Son zamanlarda aldigim, o sifir kalitede ki urunlere, bir dunya para verip, kullanamamanin acisini da bana sorun.
Tuzluk alirim, bir haftada paslanir.Utu masasi alirim adeta dans eder,utu yapma esnasinda ayaklari yerde sabit durmaz.Tencere alirim,kulplari dustu dusucek.Camasirlik desen, hafta ici bembeyaz serdigim camasirlarla beraber yere yatar, kirilir.Darp yok, dusme yok,bes aydir kullanilan utu de, bozulur vs.vs.
Dun esim carsiya indiginde o, ne marka oldugu belli olmayan(made in china) bir utu alarak geldi.Hem de teflon taban.Zira burada bol miktarda var cin urunleri, almama gibi bir sansiniz yok.Oyle canim Turkiye'mdeki gibi, cesit cesit urunler yok burada.
Aksam ilk denemeyi yaptim yapmasina ama, o da ne!... Utuyu yapabilmek icin, coook guclu kollara ihtiyaciniz var.Cunku utu rahat hareket etmiyor ve takiliyor camasirlara.Ve bana geliyorlar dogal olarak:)))
Bugun utuyu degistirmeye gittik.Uc model buharli utu , bes alti model de buharsiz utu mevcut.Burada ki insanlar, buharli utu ile yeni yeni tanisiyor anlasilan.
Ben teflon taban olmayana bakiyorum bu sefer, sadece iki model var. Cokta zorlanmiyorum o acidan.Malindi'nin tek guzelligi de bu sanirim.Saatlerce dusunme, kafayi yorma gibi, bir luksunuz yok.Iki ya da uc urun arasindan en iyisi hangisi ise onu aliyorsunuz.O en iyi de, kullanamadan bozuluyor zaten:)))
Neyse, utu benim elimde,gorevli arkadasimiz tutturdu bu utu buharli degil diye.
_Buharli diyorum.
_Yok degil diyor.
Haydaaaaa.
En sonunda bir yandan ben, bir yandan esim, ikna ettik adamcagizi.Neyse fark filan verildi.Bu arada bir yilda garantisi varmis sasirdim.O islemler yapildi.Tam cikacagiz.
Gorevli arkadas:
_Kullanmadan once, utunun tabanina yapistirilmis kagidi cikarmadan kullanmayiniz deyince...
Koptum ben...Tamam kullanmam dedim.Beni uyardigi icin tesekkur ederek ayrildim minik beyaz esya magazasindan.
Sattigi urunun nasil kullanacagini anlatan ben, beni uyaran o.Hala guluyorum.Cok hostu gercekten.
Umarim hemen bozulmaz, evde ki diger arkadaslari gibi.

12 yorum:

öykü dedi ki...

GUle gule kullan sevgılı papatyacım:)

Fıkra Sevenlere dedi ki...

Kömürlü ütüyü nereden buldunuz:)).Küçükken gittiğim terzilerde çok ilgimi çekerdi..
Teknolojinin standartı olmamasının en güzel örneklerini siz orada daha iyi farkediyorsunuz.
Bu konuda Tüketici ve Standartlardan sorumlu sivil toplum örgütleri olmayınca böyle..Hoş bizim ülkemizde de bu kurumlar çalışamıyor ama yine de haksız rekabet, ucuz işçilik ve kullanılan malzeme konusunda belli bir fark yaratmışız demek ki!!Yazınızı okuyunca bu kolayca anlaşılıyor.
Güzel bir haftasonu dileklerimle.. Mutlu kalın.

papatya dedi ki...

Umuyorum Oyku´cum...Tesekkurler...

papatya dedi ki...

Fikra Sevenlere,ne olursa olsun teknoloji konusunda kiyaslanamaz bile canim Turkiye'mle.Guzel hafta sonu dilekleriniz sizin icinde gecerli olsun.Sevgiyle kalin...

Stil Direktoru dedi ki...

Alemsin bebek, bu ütüden bende var kapı tutuyor ama :)

HUYSUZBALIK dedi ki...

Papatyacım annemde de vardı o kömürlü ütüden. Ütü satıcısına koptum :) güle güle kullan umarım sorun çıkarmaz. Türkiye'den götüremez misin ütü? Sevgiler...

papatya dedi ki...

Stil´cim,harika bir fikir:))))

papatya dedi ki...

Esin´cim,insallah diyorum.Turkiye´den goturme fikrini sevdim.Yazin geldigimde ilk isim bu olacak sanirim...Sevgiyle kal canim...

SiL BaştaN dedi ki...

Çalışmayan elektronik aletler insanda ne sinir bırakıyor ne huzur nede neşe. İnş. yeni ütün sorunsuz ve uzun ömürlü olur. Türkiyeye gelindiğinde seçenekleri değerlendirmelisin... Sevgilerimle selamlar...

papatya dedi ki...

Sil Bastan,cok haklisin.Ilk kullanim iyiydi.Insallah boyle gider.Sevgilerimle...

Ful yaprakları dedi ki...

iyi günlerde kullan:)

papatya dedi ki...

Ful Yapraklari,tesekkurler.