Salı, Mayıs 18, 2010

Naz'in Firari

Yeni tasindigimiz ev, apartman dairesi.Dort bir yani guvenlik nedeniyle, elektirik telleriyle cevrili.Ozellikle mutfak balkonu Naz icin buyuk tehlike arzediyor.Ev birinci kat oldugu icin bahce duvari ile neredeyse ayni hizada.Elektrik tellerinin yirmi dort saat acik oldugunu ogrendikten sonra daha bir temkinli davraniyorduk ailecek.Ta ki pazar gunu aksam saatlerine kadar...

Benim Naz'li kizim, bahcede oynamaya ziplamaya aliskin oldugundan pek mutlu olamadi burada hakli olarak gozu surekli disarida.Butun zamanini pencere onlerinde ve mutfak kapisini gozetleyerek geciyor.

Bir hafta oncesinde de, ozel bir doneme girdiginden surekli huzursuzdu.Tam bir hafta uyku nedir bilmedik.Sabahlara kadar miyav miyav miyav..Tam atlatti gec kalan asisi yaptirildi.Veteriner kisirlastirmak istersek ameliyat tarihlerini belirledi.Bizden dusunmemizi istedi.Ben bir yandan Naz'in toparlanmasina seviniyorum, bir yandan da operasyon olsun mu olmasin mi bunu dusunuyorum son zamanlarda.Daha kucuk ama sicak iklim hayvanlari daha erken gelisirlermis..

Pazar gunu hersey normal seyrinde.Aksam yemegi hazirlamak icin mutfaktayim.Ara ara balkona girip cikiyorum(camasir makinesini kontrol etmek icin).En son Naz'i gordugumde yere uzanmis beni seyrediyordu (himmm medos yine kendinden gecmis, belli ki cok acikmis cookk:)).

Sonra oglusumla yemegimizi yedik.Naz'a da birseyler vermek icin seslendigimde gelmedi.Sasirtti beni normalde kosa kosa gelir.Hatta uyuyorsa uyanir bile kizim.

_Anne'cigim, heryere baktim Naz yok.

_Nasil yok.

_Sen de bak istersen..

Ben de bakarim tekrar tekrar bakariz..Sonra yeniden..yeniden.Balkondan sesleniriz.Cit yok....
Ben komaligim bu arada.Bir yandan da Naz sen bir gel sen bir gel...kendimle konusuyorum.Cok kizginim o an Naz'a ve kendime...
Hem bos bulundugum icin ,hem de cok sevmeme ragmen iyi bakamiyorum sanki.. birseyler ters gidiyor..

Guvenlikten yardim istenir.Tum bahceye bakilir yok ne yazik ki..Icim icimi yedim o saatler. Ya tellere takildiysa, ya basina birsey geldiyse nasil affederim kendimi..Saatler ilerler...On gibi esim gelir.O da cok uzulur tabii.

Evin ihtiyaclari icin markete gidilir.Ne kadar istemesem de, israr uzerine cikarim evden.Butun bahceye yeniden bakilir.Tekrar guvenlige soylenir.Alisveris yapilir.Ve ben kasada beklemeden arabaya gider otururum.

Tam o sira kucuk ince tiz bir ses miyavvvvv...Ben daha bakmadan gayri ihtiyari, gel kizim gel pisi pisi dememle beraber minicik bir minnos inanmazsiniz belki ama dort nala gelir yolun karsisindan. Arabaya alir severim.Esim gelir sasirir once.Eve goturelim karnini doyuralim der.Eve gelinir karni doyurulur.Deli gibi saldirir Naz'in mamasina..Dus alinir.Mis olur minnos.Gider yataga uzanir ve uykuya dalar.Sabaha karsi kediye bakmak icin uyanirim.Tam koridora ciktigim an. Aaaaa!!! o da ne!!!!

Naz karsimdan geliyor.Gozlerimi kapatip aciyorum gercekten bana dogru geliyor.Ama mumkun olmayan kapilar kapali, pencereler telli nasil nerden girdin Naz!!! Sesime tum aile uyanir herkes sokta!!!!

Mutfaga girdigimde surgulu telli camin yariya kadar acildigini gorurum.Gittigi balkondan tekrar gelmis.Gercekten mucize elektrik tellerine dokunmadan gitmesi ve gelmesi.Aklini yerim onun..Nasil mutluyum ama anlatilmaz, anlatamam.

Ama simdi ki sorunumuz ,oglum bu minnosu birakmiyor..Cok kararli...Naz cok gergin surekli hirliyor.Bana bile saldirir hale geldi.Minigi cok hirpaliyor.Cok ama cok huzursuz.Oburu de cok seker birsey geliyor zorla sevdiriyor kendisini.Ve ben surekli ayaktayim arkalarinda geziyorum ayirmak icin.
Bu sure ne zaman biter bilmiyorum. Ne yapacagimi da bilmiyorum.

11 yorum:

öykü dedi ki...

soluksuz okudum
kactı kayboldu dıyceksın sonunda
bulamadım dıyceksın dıye ödum koptu
cok sukur kı donmus
cok sevındım papatyacım
mınnos ıcın azıcık sabır
ıkısını pek basbasa bırakmayın zarar vermesın naz ona ama
zamanla oyle alısacaklar kı
ayıramaycaksın bırbırınden
daha tatlı olmus
naz a sevımlı bı arkadas cıkmıs
sevgılerımle:)

papatya dedi ki...

Oyku'cum, o saatler kabus gibiydi benim icin.Kotu birsey olmasin diye cok yalvardim.Cok sukur dondu kizim.Ya Pasa gibi gelmeseydi ya da kendine birsey olsaydi ne halde olurdum bilmiyorum.

Simdi sabirla iki yeni arkadasin birbirlerine alismasini bekliyorum.Umarim kisa zamanda biter bu surec.

Bir dilegim de bir daha boylesini yasamak istemiyorum.
Sevgiler.

stuven dedi ki...

dönmesine çokk sevindim. işiniz bir süre zor ama alışır:)

papatya dedi ki...

Ben de oyle umuyorum Stuven'cim.Ins. cabuk gecer bu donem.
Sevgiler.

Stil Direktoru dedi ki...

Naz adına çok sevindim ama yüreğime iniyordu neyse ki bulunmuş canım gözün aydın şeker ve kolay gelsin

papatya dedi ki...

Stil'cim,cok sagol.
Sevgiler..

Başak BAŞOL dedi ki...

Papatyam,

Ay ben bu ufaklığı yerim,tam bir sarışın bomba...Dişi mi erkek mi acaba?Sanırım erkek..?
Kediler maalesef bu konularda çok gergin ev Naz'ın evi ve kendisinden sonra başka bir hayvana tahammül edememesi de normal..Gümüş'ün de böyle davranışları mevcut.Ama bizimki tuhaf eve gelen kedilere hır,köpeklerle arkadaş..:)))Sanırım benim oğlum kendini köpek sanıyor :)))

Anasına çekmiş ne diyeyim...


Eminim en doğru yolu bulacaksındır.Bu arada Naz'ın uyum sağlaması için dua ediyorum.

Sevgiyle Kal

papatya dedi ki...

Basak'cim, cinsiyetini anlayamadim ama erkek sanirim.

Gumus'un davranislari ilgincmis gercekten:))
Ben daha once yasamadim ilk defa sahit oluyorum.
Zor durumlar umarim gecer.Ve ben bir arada bir derede kalmaktan kurtulurum.
Iyi dileklerin icin tesekkurler.

Sevgilerimle..

Profösör dedi ki...

mucize gibi birşey bu.. ama elektrikli güvenlik telleri anlamsız. Kameralı güvenlik yetiyor... Yaşasın kediler.. Yaşasın kedileri sevenler.. Yaşasın Kedileri sevenleri sevenler...!

papatya dedi ki...

Profosor, buranin afrika oldugunu hatirlatmak isterim.
Bence de yasasin, kediler kedileri sevenler ve kedileri sevenleri sevenler!!!
Sevgiler..

papatya dedi ki...

Sevgili nalan bir yanlislik sonucu yorumunu yayinlayamadim.Cok ozur dilerim.
Bizimde yuregimize iniyordu inan.
Oellikle son kisimda cok guldum.Bir temiz sopayi haketmis poposuna poposuna:)Gelene kadar bende oyle diyordum kizginligimdan ama gelince butun kizginligim gecti.

Sevgiler...