Cuma, Ağustos 21, 2009

Ormanlar Yurdumda

Yillar once, lise yillarimda, (iller arasi odullu)yesil alanlarla ve ormanlarla ilgili yazi yazmistim.O zamanin, Cevre Bakani Dogancan Akyurek´in elinden Cevre Beraati odulu almistim.
Simdi ise, Sevgili Oyku´nun, gercekten hepimize ornek olacak cagrisi icin yaziyor,ayni seyi hepimizin yapmasi gerektigine inaniyorum.
Her zaman, dogayi koruyan,ona zarar vermeye calisanlari, gerektiginde sertce uyaracak kadar,cok seviyorum.

Butun dunya, yasadigi alanlari yesertmeye calisirken, bunu yapay bile olsa yapanlar var.Biz neden bu kadar guzellige sahip olan bir cenneti, yesilden mahrum birakmaya calisiyoruz.
Ve doganin duzeniyle bir yap boz gibi oynuyoruz.
Yapilacak her ne ise, neden farkli yollar ya da cozumler uretmiyor da, hemen hazira konuyor,ilk goze carpan guzel yerleri tercih ediyor ve cirkinlestiriyoruz.
Bu konu ve bunun gibi binlerce doga ile ilgili konulara, duyarsiz kalmayalim.Gozlerimizi bu guzelliklerden mahrum birakmayalim.
Cocuklarimiza ve torunlarimiza, birak yesil alanlari yok etmek,yesil olmayan alanlarida yeserterek guzel bir miras birakalim.

Lutfen!!!
Hersey Guzel Bir Doga Icin Olsun....

2 yorum:

öykü dedi ki...

Papatya
ne soylesem az
cok cok tsk edıyorum..
İstanbul adına
bu guzel hassasıyetın ıcın..

papatya dedi ki...

Tum Turkiye ve tum dunya icin olmasi ve yapilmasi gerekenler bunlar.Tum insanlarin daha duyarli ve bilincli oldugu bir dunyaya...Sevgilerimle...