Cumartesi, Ağustos 29, 2009

Odul

Sevgili blog arkadasim Basak Barol (Sahibine Mektuplar),beni odule layik gormus.Kendisine sonsuz tesekkurlerimi iletiyorum.Uzun zaman olmustu, odul almayali gercekten cok iyi geldi.Bu kadar kisa zamanda boylesine icinizde olmak, gercekten sonsuz mutlu ediyor beni.Sevgili Basak arkadasim, benden yedi ilginc sey yazmami istemis.Zevkle yerine getirecegim.Sevgili Basak´in huzurunda once kendisine, sonra siz guzel insanlara yeniden tesekkur ediyor ve ben de bu odulu, butun blog severlere gonderiyorum.

_En ilginc olan, hayatimin kokten degismesi.Yeni bir kita, yeni bir yasam, yeni bir ev(daha cok yeni), yeni bir dil, yeni insanlar, yeni bir is diyemeyecegim, henuz yok, bir tek o Turkiye´de kaldi.Belki gelir sonradan.Kisaca sil bastan yeni.

_Beni rahatsiz etmezsede, cevremdekileri rahatsiz eden huyum, onlar bana hissettirmemeye calissada nafile; fazlasiyla simetri hastasiyim.Hatta cok fazla lakapim vardir bu konu uzerine, bana gore en ilginc olani ise, maydanozlari tek tek boy sirasina gore dizen kadin derler.

_Hayvanlari severim.Ama kedilerin, yeri hep ayridir yanimda.Belki de cocuklugumdan beri, icice buyumemden kaynaklidir kimbilir...Nankor olduklarini asla kabul etmiyorum.Hic bir nankorluklerini gormedim, su ana kadar.Kucukken(5 yasinda) koca kediyi, oyuncak besigimde uyutmamla meshurumdur.Ilk baslarda zor olsa da, daha sonra uykusu geldiginde sarikiz kendi istegiyle besige yatar, ben uzerini orterdim.Sonra sallaya sallaya uyuturdum.Aile buyuklerim hala gulerek anlatirlar bunu.

_Asansorde kalmak, demeye dilim varmiyor.Bir kere basima geldi aklimi yitirecektim.Aklini kaybeden insanlarin bosuna kaybetmediklerini daha iyi anladim o gun.Bir daha asla ayni seyi yasamak istemem.

_Uc yil once, ilk safari gezimde,dogal ortamda sadece cadirlarin icinde konakladik.Gece binbir cesit gelen seslerden dolayi uyumamistim.Korkudan isigi bile acmadan (bizi gormesinler diye ne alaka ise)sabaha kadar beklemistim.Cunku bize oradaki gorevliler, gece butun hayvanlarin kaldigimiz bolgeye geldiklerini, yakinda gol oldugundan timsahlarinda gelebilecegini, o nedenle saat 10´dan sonra cadirdan disari cikmamamizi istemislerdi.Donuste ogrendigim ise, bir yil oncesinde, kaldigimiz cadirlari aslanlarin bastigiydi.

_Gecirdigim rahatsizliktan dolayi, oglusumun sekiz aylik dogmasi.Su tv´lerden izledigim, uzulerek ve aci icinde baktigim, sahnelerdeki gibi bir hastane maceram olmasi.Anne olmama ragmen oglumu 10 gun kucagima alamamam.Kuvez odasina bile son iki gun kala girebilmem.Hic kimsenin bunlari yasamasini istemem asla. Hic kimsenin.

_Suslenmis puslenmis, arkadasimizin dugunune gidiyoruz.Dugun salonuna girdik.Arkadasimiz bizi karsiladi.Biraz ilerledik.Ben bir adim attim ayagim bir garip, ayakkabimin topugunun yerinde yeller esiyor.Ben saskin, bizimkiler topuk ariyor los isikta, cimlerin icinde.Neyse bulduk, yapacak birsey yok.Arkadasim hemen benim halamin cantasinda kesin terlik ya da ayakkabi vardir dedi.(halasinin degismeyen huyu imis nereye giderse gitsin)Ben daha bir saskin.Gitti ve getirdi.Cok hostular ne tesaduf ayak numaramizda ayni idi.

8 yorum:

MAYRI dedi ki...

Ödülünüz hayırlı olsun.
Bir iki olay hariç anlattıklarınız hoş.
Allah hiç kimseyi evladıyla sınamasın.
Aç ve susuz bırakmasın.
<:))

papatya dedi ki...

Mayri´cim,tesekkur ederim.Binlerce amin diyorum.Gercekten Allah herseyin hayirlisini nasip etsin biz kullarina.Sevgiyle kal...

öykü dedi ki...

Kutluyorum:)
Sevgılerımle..

papatya dedi ki...

Oyku´cum, cok tesekkurler.Benden da sana kucak dolusu sevgiler...

Başak BAŞOL dedi ki...

Papatya'm

Nolur küsme bana bloğada yazdığım gibi sınavlarım var deli gibi çalışıyorum ama yazmaktanda kendimi alıkoyamıyorum.Sen bu ödülü sonuna kadar hakkettin.Bitanem İstanbuldan kucak dolusu öpücük yolluyorum sana..

Sevgiyle Kal...

meltem dedi ki...

tebrik ederim
ne kadar maceralı geliyo bana hayatın:)

papatya dedi ki...

Basak'cim, o nasil soz kuser miyim hic.Sinavda basarilar sana.Tekrar tesekkur ediyorum odul icin.Ben de seni opuyorum.Sevgiyle kal canim...

papatya dedi ki...

Meltem´cim,fazlasiyla oyle inan.Tesekkurler.Sevgiyle kal