Cumartesi, Ağustos 22, 2009

Dunyanin Her Yerinde Var Onlardan

Bugun esimle carsidaki, islerimizi halletmek icin evden ciktik.Buradaki ulasimi saglayan, tuk tuklara bindik
(tuk tuk, bizim sepetli motorsikletin biraz farkli versiyonu).Oraya bak, buraya bak derken, eve yaya donmeye karar verdik.

Bir yandan sohbet ediyor,bir yandan yanimiza gelip sorular soran(her defasinda bizi italyan sanip italyanca konusan)yerli halkla konusuyor, bir yandan da dogal olarak yuruyoruz.

Malindi, kucuk bir kasaba olarak siniflandirilsada, trafiginin hic de oyle oldugu soylenemez.Ozellikle de sezon acildiginda.Bu donemlerde sezonun acilma zamani.Turistler, yavas yavas akina baslamislar.

Eve yaklastigimiz sirada, uzaktan buyuk bir tir bize dogru geliyor.Uzeri hinca hinc demir parcalariyla dolu.Ve belli ki yuk konusunda siniri asmis.

Yolun sag tarafi kucuk ve buyuk agaclarla kapli.Tir tam onbes adimlik mesafa kadar onumuze geldiginde,tirin uzerindeki demirlere takilan, kocaman dal govdesinin, yere indigine sahit olduk.Birisi bas bas bagiriyor.Tiri suren kisi,durmayi birak, yavaslayip bakmadi bile ne olduguna(insan mi simdi bu).

O an agacin altinda, kimsenin olmamasina cok sevindik.Olsa idi kesinlikle kurtulusu yoktu zaten.Belki bir yerde, iki dakika oyalanmasaydik, bizde altinda kalabilirdik.

Daha sonra bolgeye yaklastigimizda, bas bas bagiran adamin, niye bagirdigi daha acik anlasildi.Koca dal govdesi, taksicinin arabasinin on camindan icer girmis, araba koca dalin altinda ve gorunen kadariyla feci durumda.Yazik adamcagizin ekmek kapisi.Kimbilir kac gun bekleyecek ki, arabasi yapilsin.

O sirada aklimdan gecenler, ne aci ki:

-Hayatta iyi ya da kotu herseyin bir anda oldugu...

-Dunyanin neresine gidersek gidelim, vurdum duymaz ve bencil insanlarin hep varoldugu ve onlar varoldukca sorunlarin asla eksik olmayacagi ve hep birilerinin caninin yanacagi...

Bir insan, birine ya da bir seye zarar verdiginde, canini acittiginda, nasil hicbirsey olmamis gibi davranir bunu hicbir zaman anlamadim.Anlayamayacagimda sanirim.

Butun dunyaya; anlayisli, sevgi dolu, bencil olmayan dogaya ve insanlara duyarli insanlar diliyorum.

7 yorum:

Unknown dedi ki...

dileklerin çok güzel bende katılıyorum.sevgi dolu bir dünya güzel olurdu herhalde.

kardelen dedi ki...

çok haklısın papatya nsanlar kendi çıkarlarından başka birşey düşünamaz olmuşlar..
Bu arada sana bir mim bırakıyorum canım cevaplarsan sevinirim...

MAYRI dedi ki...

Öncelikle geçmiş olsun. Dediğiniz gibi zarar gören sizde olabilirdiniz.
Dileklerinize katılıyorum.
Daha duyarlı sevgi dolu bir insanlık istiyorum ve diliyorum.

papatya dedi ki...

Eylemcim,gercekten guzel olrdu guzel bir dunyada yasamak...Sevgiyle kal canim...

leydielif,guzel yorum icin tesekkurler,bu arada en kisa zamanda cevaplayacagim.Sevgiyle kal canim...

Mayri,tesekkurler guzel dileklerin icin.Dilegim dualarimiz gercek olsun

efsa dedi ki...

Herşey an-larda gizli. Aynı şeyler hayatın değerini anlatıyor belkide bizlere çaktırmadan. Az önce de bir arkadaş, yaşadığı anın onu geçmişinden bir sahneye götürdüğünü söyledi.

Deniz dedi ki...

birkaç gündür, aklımdan bir soru geçiyor, tak senin sayfanı okuyorum cevap gibi geliyor. Sorular işte bu bencillikler, neden onlarla muhatap olmamız gerektiği, bunun nedenin bize bir mesajı mı olduğu vs vs gibi konular... Diyeceğim aynı şeyleri düşünen insanların varolduğunu bilmek insana iyi geliyor. Paylaşmak istedim

papatya dedi ki...

Efsa,hic farkinda olmadan kendi degerini gosteriyor hayat aslinda bizlere.Onemli olan bunu anlayabilmek ve daha cok sevmek hayati.Sevgiyle kal...

Deniz,cok tesekkur ederim guzel sozlerin icin ayni dili konusmak gercekten cok guzel.Hayatin hep guzelliklerle dolu olsun.Sevgiyle kal,,,