Salı, Temmuz 07, 2009

Karisik


Son alti gunum kaldi Turkiye´ye gitmek icin.Ancak oyle garip duygular sardi ki basimi.Huzun, sevinc,mutluluk,ozlem hersey birbirine karisti.Ifade etmekte zorlaniyorum su an.
Iste,odami hasret rengine boyayan, hepimizin bildigi su sozler dokuluyor dudaklarimdan,

Yuksek yuksek ovalara ev kurmasinlar,
Asri asri memlekete kiz vermesinler,
Annesinin bir tanesini hor gormesinler,
Ucan da kuslara malum oldu,ben annemi ozledim,
Hem annemi hem babami ben koyumu ozledim.

Babamin bir ati olsa,binse de gelse
Annemin yelkeni olsa,acsa da gelse
Kardeslerim yollarimi bilse de gelse
Ucan da kuslara malum oldu,ben annemi ozledim,
Hem annemi hem babami ben koyumu ozledim.

Cok duygusalim bugun.Bunda ,yeni bir hayata baslarken esimin, isinden dolayi baska yerde olmasinin faktoru, buyuk olsa gerek.Belki de oglusumun,buruk bir sesle, anne keske babamda bugun dogum gunumde olsaydi, sozleri beni bu hale getirdi.Zira kendi ailelerimizden haric, biz kucuk cekirdek ailenin ilk ayriligi bu.Burak dogduktan sonra.Bir yandan da daha sevdiklerime kavusmadan ,ayrilik sahneleri beynimde yerini aldi.Dedim ya,butun duygularim birbirine karisti bugun.


Foto Medos

9 yorum:

lori dedi ki...

Papatya,
ben de yurtdisina ilk ciktigimda alismam zaman aldi.hatta cevrende vardir, kime sorsan "ilk zamanlar slklntl cektigini" soyler. alismak zaman alir..
ama hayat diye bisey var, bi de onun gercekleri var.. o gercekleri de biz tercihlerimizle belirliyoruz.. bu bi tercih idi, bunu tercih ettiniz ve tadini cikarmak kaliyo size sadece.
bence hic de kotu bi tercih yapmadiniz, hem bak aileni gormeye gidiyosun..

ben 6 yildir gormuyorum bizimkileri , onumuzdeki hafta bize gelicekler :) inan alistim bi zaman sonra..
hic uzulme , ozlem dedigin nedir ki.
hele teknolojinin bu kadar gelistigi bi zamanda..

aslinda en en onemlisi ne biliyo musun:
sevdiklerin topragin altinda olmasin da koca koca daglarin ardinda olsun..
daglarin ardina olsun ama yeter ki olsun..

nehircce dedi ki...

Zor olsa gerek :( çabucak gelsin o kavuşma anları dinsin özlemler :) sevgiyle

Begonvilli Ev dedi ki...

:)Senin adına mutlu oldum. Ayrılıklar yaşamın tuzu biberi işte..Sağlıklı ve huzurlu olun da. Çok mutlu bir tatil diliyorum.Sevgi ve selamlar.

papatya dedi ki...

Lori´cim cok haklisin.Alismam icn zamana ihtiyacim oldugunu biliyorum ama benim zorlandigim esimdende ayri kalmak zorunda olmam.Bu dahada zor geliyor su an.Bir de uzerine digerleri eklenince kaptiriveriyorum kendimi.Hayatimda ilk defa cok sevdigim birini verdim ben topragin altina babaannemi,O nedenle Allah bir daha yasatmasin.Cok aci sevdigin birini gorememek.Butun sevdiklerim uzakta olsun senin dedigin gibi ama hayatta olsun bileyim ki ayni havayi soluyorum onlarla beraber.Ayrica sozlerin bana cesaret verdi cok tesekkur ediyorum.Ailene kavusmana cok sevindim ve seni takdir ettim dile kolay alti yil.Sana koca koca kocaman sevgiler gonderiyorum.Sevgiyle kal canim...

papatya dedi ki...

Nehircce,Cok sagol canim sevgiyle kal...

Begonvilli Ev,malesef yasadigimiz surece zamanimiz sevdiklerimizden ayri geciyor hayatin cilvesi olsa gerek.Allah aci ayriliklar nasip etmesin.Tatil dileklerin icin cok ama cok tesekkurler...Sevgilerimle...

Unknown dedi ki...

aslında biliyormusun hepimiz gurbette sevdiklerimizden ayrıyız Türkiyede olsak bile.senden tek farkımız sen biraz daha uzaktasın.Biz ise biraz daha yakınız.Yıllardır bizde sevdiklerimize hasret duyuyoruz.Ve senede belki 1 defa yüzyüze görüşebiliyoruz.O yüzden güzel yüzlü arkadaşım yüzün hiç solmasın.Ben kendi adıma en azından yorumlarımla yanında olmaya çalışacagım.Sevgiyle kal.

papatya dedi ki...

Eylem´cim sonuna kadar haklisin.Ben de Turkiye´de ailemle ayni sehirde degildim.Ama istedigimiz zaman hafta sonu bile olsa,yada baska herhangi bir durumda,birbirimizin yaninda olabiliyorduk.Bu cok farkli.Dusunsenize ne aile ne arkadas ne komsu hic biri yok yaninizda.Insan zorlaniyor ister istemez.Icten sozlerin cok hosuma gitti.Sonsuz tesekkurler sana.Yanimda olmani duymak ise superdi.Kocaman sevgiler gonderiyorum sana .Sevgiyle kal canim...

HUYSUZBALIK dedi ki...

Papatyacım ben de ya ailemden ya eşimden ya da her ikisinden birden uzaktayım. Zordur biliyorum. Geçer umarım. Sevgiler...

papatya dedi ki...

Esin´cim,istemezsekte yasiyoruz bu durumlari.Gonul ister ki sevdiklerinden ayrilmasin insan,ama hayat sartlari bunu gerektiriyor bazen .Bizlerin bazen hic sesi cikmazken bazen de boyle duygusal davranabiliyoruz benim gibi...Sevgiyle kal..